Man skal ikke lade sig slå ud af kendsgerninger! Det er dukkerne det bedste eksempel på!

mandag den 28. februar 2011

THE SHOCKING PUPPET SHOW - Kosmocomico Teatro


Det er en af de fineste og mest opfindsomme gadeteater-dukketeater forestillinger jeg har set.
Utrolig sjov og underfundig ... galskab og poesi!

Enjoy, friends ...

lørdag den 26. februar 2011

Fairytale dreams

Sidste år i september var jeg i Armenien og spille forestillingen "Fairytale dreams" på en UNIMA festival. Her er plakaten.



Forestillingen har endnu ikke haft dansk premiere, men det arbejder jeg på. Lige nu kan an se scenografi og dukker på Næstved Museum. Det besværlige er at altid er sjovest at finde på nye ting, så de gamle forestillinger glider let i baggrunden - selv om de er rigtig fine.


Billede fra UNIMA-Armenias hjemmeside.

Vi har været så heldige at bleve inviteret derned igen i år. Vi skal spille en nyproduceret forestilling med arbejdstitlen "Mit liv eventyr" - "Fairytales of my life". En forestilling som har H.C. Andersen som omdrejningpunkt. Mathias August Borg laver dukkerne og jeg skriver historien. Vi skal begge spille. Hurra for UNIMA!

Så kom endelig og se forestilllingen:

tirsdag den 22. februar 2011

Mange bolde i luften

Ih, hvor er det dejligt at have noget at lave. Og mere end det, fakkertalt.

I øjeblikket har jeg masser af bolde i luften. Og nyder det hele. Og det sjove er at der kommer mere og mere til - og jeg har svært ved at sige nej til noget af det.

Jeg er selvfølgelig i gang med mit elskede Mester Jakel projekt, som i øjeblikket er lidt på pause, da teatret bliver udstillet på Næstved Museum. Det har givet en god og velfortjent tænkepause. Jeg har fokuseret lidt på manus delen, og skal til for alvor at lave grafisk materiale. Det bliver fedt. Dukkerne kommer også lige så stille. Der skal nok komme billeder.

Derudover er jeg igen blevet inviteret på teaterfestival i Armenien. Og skal have produceret en lille forestilling i H.C. Andersens ånd. Mathias skal med i år, og han har lovet at stå for mange at dukkerne. Og så får vi hjælp af vores uvurdelige ven Karin Ø. Det ligger og ulmer lige nu, men skal nok blive flot, som altid når Mathias piller ved det.

Derudover bliver jeg nød til at nævne Copenhagen puppet festival - hvor jeg står for The Upstairs Puppet Cabaret. Det bliver grineren, jeg ved ikke om jeg selv skal optræde, men i hvert fald bliver jeg at finde på scenen i glimmerjakken mellem numrene.

Og så er festivalen fuld af workshops - som jeg selvfølgelig også skal.

mandag den 21. februar 2011

Shakespeare på den sjove måde


Bodil Udsen sagde engang at selv Shakespeare kan være kedeligt, hvis det bliver dårligt spillet. Jeg faldt lige over disse hersen Shakespeare dukker ... der er dukker i en samlet kasse, som kan spille hans samlede værker.

De er da grineren. Læg godt mærke til narrens strømpebånd!

fredag den 18. februar 2011

Las Palmas - kort film


Selvom babyen stjæler opmærksomheden, så er det da sjovt at dukkerne er hendes medspillere.

Få en stille griner af denne trailer for en norsk kortfilm af Johannes Nyholm.

Sichuan Big Marionette


Mandshøje kina-dukker ... de er nu vilde dernede!
Enjoy, friends ...

torsdag den 17. februar 2011

Begavet med dukketeatre

Til åbningen af udstillingen "Teaterdukker - håndholdt sjæl" dukkede en af mine gamle bekendte op - Gudrun Lykke. Vi har i gamle gamle dage arbejdet på nogen store teateropsætningener som jeg instruerede. Hun var i koret på "Elverhøj" og en muse i forestillingen "Dyveke" - hvor hun også syede alle musernes kostumer. Det var sjovt at se hende igen.

Da hun havde læst i avisen at jeg samlede dukketeatre, gik hun en tur i gemmerne, og fandt dette lille særlige Priors dukketeater frem. Hun havde købt det, men har ikke haft det stående fremme - for som hun sagde : Vi bor småt!


Jeg har aldrig set denne type teater før, hvor kulisserne - eller tabluerne - skydes ind fra siden. Det er foldede ark, som skæres ud - og passer ind i hullet i siden. Meget sjovt, men mest til udstilling, tror jeg. Det vil i hvert fald være svært at spille på dette lille teater.



Jeg fik også nogle små rolle efter og figurer med.


Det viste sig så at Gudrun Lykkes kusine er Hanne Nelander fra Priors dukketeatre. Og, I guder, hvor har jeg brugt meget tid i hendes lille butik, først i Købmagergade, dernæst i Fioltræde og til sidst inden den lukkede på Ø-Bro. Nu kan nogen af teatrenes ses i udstilling på Folketeatret, hvor der er åben i pausen til teatrets forestillinger. Det er bestemt et kig værd.




Kreativ foto: Morten Aagaard i badeværelset.

onsdag den 16. februar 2011

Omvisnings tanker


Er lige nu kommet hjem fra min omvisning i udstillingen "Teaterdukker - håndholdt sjæl" på Næstved Museum - skal indrømme at jeg var lidt bange for at der slet ikke ville komme nogen, for det er jo en mærkelig lille hobby. Men jeg blev overrasket da 48 børn og voksne stillede op.

Vi gik en stille tur rundt i udstillingen og jeg fortalte om løst og fast omkring dukkerne. Jeg viste Mester Jakel teatret frem - og dukkerne (de der er færdige). Og så gav jeg en lille improviseret fremvisning af Mester Jakel og Roselina.


Så hilste vi på Mester Jakels franske og engelske fætre, vi lukkede Frøken Habenguts kuffert op og viste hvordan den fungerede.


Bagefter gik vi til modelteater væggen og så på teatre fra 1920erne og 1930erne. Kassedamerne træk i opmærksomheden så den sagde vi også hel til. Og selvfølgelig så vi på skyggeteaterdukker og stangdukkerne fra Indonesien.


Børnene gik begyndelse af "Hvad fatter gør er altid det rigtige" - spillet af den lille fine gamle dame - og det blev også lige vist hvordan den dukke fungerede.

Til sidst så vi på trolddukken, som er lidt "uhyggelig" og "ulækker" - som børnene sagde.

Og så var det skattejagt tid!

Alt i alt synes jeg det var en hyggelig formiddag med dukker, børn og voksne.

tirsdag den 15. februar 2011

The Horse Race


Han er altså dygtig! Læg mærke til finesserne!


How to be a Ninja


Her er forestillingen jeg blev hevet op som en del af på Broadway!
Enjoy, friends! Mr. Bunk er fantastisk!!!!

mandag den 14. februar 2011

Skyggeteater workshop

Vi har skudt vinterferien i gang med at lave skyggeteater for og med Næstveds børn. Og deres forældre, bedsteforældre og andre voksne, der virkelig fik sat deres kreative evner på en prøve. Vi byggede en pizzabakke om til et fint lille velfungerende skyggeteater - og ungerne gik til den med sakse, limpistoler og masser af gode ideer. Det hele var selvfølgelig en del af udstillingen "Teaterdukker - håndholdt sjæl" på Næstved Museum - udstillingen er at finde til og med 27 marts.


Der blev gået til den med sakse og lim.


Dukkerne til teatret blev klippet ud fra disse ark.


De voksne fik også sat deres kreative evner på prøve ...



Pizzabakken tager form som et lille teater.


Man skal da selv se hvad man laver på sit teater.



Børnene viste stolt deres teater frem.



Masser af kreativitet - nærmest på samlebånd.


Der blev spillet små fine forestillinger med dukkerne.




Skyggeteater er blevet et hit i Næstved.
Workshoppen kan købes af børnehaver ect på www.talent-1.dk



SHORT stories - The Deep - PES


Hvor er det fedt lavet ... ikke helt dukker, men alligevel næste. Stop motion er den nye sort!
Enjoy!!!

fredag den 11. februar 2011

Bare lidt sjove ideer

Jeg har jo en lille kærlighed for dukketeater de mærkeligste stedet - og gerne jo mindre des bedre. Så et alm teater som det nedenunder kan udvilkes til det fedeste ... se længere nede:




Hallo hallo ... bag døren bor der en hel historie.


Sikke et fin lille bord med små fine teaterting ...





Sjovt og sejt!

mandag den 7. februar 2011

Flere billede fra udstillingen ...

Alle fotos er af Mathias August Borg


Hånddukker fra Jytte Abildstrøms teater Riddersalen


Close up på Dronning, en lille fin hånddukke med mange detaljer.


Thai-marionette.


Fransk marionette.


Hånddukker fra 60'erne/70'erne


Stangdukke fra Indonesien - en del af en famile på fem.



Standdukke, flot malet og med et fugleagtigt ansigt.


Kasse-dame fra Teatergruppen Talent-1's forestilling "En sludder for en sladder"


Kasse-dame fra Teatergruppen Talent-1's forestilling "En sludder for en sladder"


Ridderlige hånddukker af Dan Voigt Lønholdt.


Hånsdukker, en gammel dame og en sørøver.


Hånddukker af Morten Aagaard (MIG!) oprindeligt fra forestillingen "Masser af Slik"


Nisse dukker fra Teatergruppen Talent-1's forestilling "Peters Jul".


Snoredukke fra "Drag Queen Dukke Drama Teater".


Smuk hvid dukke af Mathias August Borg.



Smuk hvid dukke af Mathias August Borg.

More to come ...

lørdag den 5. februar 2011

Billeder fra udstillingen "Teaterdukker - håndholdt sjæl"

Så blev der åbnet for udstillingen - og selv om jeg har været forbi flere gange i dag - skulle lige sætte de sidste skilte på plads, skulle lige vise Mathias en privat omvisning og så selvfølgelig ferniseringen - så er jeg altså meget glad for resultatet. Her er lidt billeder fra udstillingen. Det er de store træk man kan se. Jeg har billeder af dukkerne på nær hold, og skal nok uploade dem med tiden ... lige nu vil jeg bare lige vise hvor fint det er blevet.


Det hele startet med en rigtig teater indgang. Inde bag de røde fortæppe gemmer der sig altid masser af fantastiske historier - og dukker skal have lov til at fortælle deres egen historie ... kom inden for.


Udstillingen har jo både egne dukker og ting jeg har samlet gennem tiden. Men jeg valgte også at udstille mit Mester Jakel teater - selvom det langt fra er færdigt. Men det er her den kommende tids arbejde kommer til at lægge, og jeg synes det var vigtigt ikke kun at se tilbage, men vise at teater er en evig ongoing process.



Der er dukker, dukker og dukker. Det ser flot ud med alle farverne og stilene. Mange af dukkerne har været med i forestillinger, og det vil jeg fortælle mere om når der er guidet ture den 16 feb og 13 marts. Se lige Næstved Museums hjemmeside for mere info - eller følg med her.


Vi har valgt at udstille kostume og scenografi fra forestillingen "Fairytale Dream" sammen med nogen af de dukker der var med i forestillingen. Stemningsbilledet giver en fin fornemmelse af forestillingen.



Museets store kirkesal med det smukke gulv er en utrolig stemningsfuld ramme, som udstillingen fylder godt ud. De røde tæppe i baggrunden er fra teatret i Kindhestegade - det er også kommet med på udstilling ...


Dukkerne spiller hovedrollen på udstillingen.

Mange tak til Næstved Museum - det har været en fornøjelse at skabe en udstilling!