Man skal ikke lade sig slå ud af kendsgerninger! Det er dukkerne det bedste eksempel på!

tirsdag den 31. maj 2011

Valentino 2


En video mere ... om frøen der troede den var en prins og tog afsted til bjergene sammen med en storkeunge.

Valentino 1


Endnu en forestilling fra Armenien.

Vi havde hørt utroligt meget og denne forestilling som blev spillet i en popup bog. Forestillingen var rigtig sød og havde en fin historie - men som så mange gange før kunne man sagtens have trukket ti minutter fra uden det havde gjort noget.

Forestillingen blev spillet på engelsk - og det var dejlig med en forestilling man kunne følge med i ordene - det er jo en vigtig del af teatret trods alt.

Bogen fungerede ok når den stod der, men i sceneskiftene var den desværre lidt tung og klodset.

Ronnie spillede fint ...


søndag den 29. maj 2011

Den selvglade kæmpe fra Mini teater 2


Lige et lille smugkig mere ...

Den selvglade kæmpe fra Mini teater


Mini Teater fra Slovenien laver forestillinger jeg utrolig godt kan lide. Der er masser af fede scenebilleder, en fantastisk fortælleform og dygtige billedskabende skuespillere. I år bidrog de med en skyggeforestillinger over Oscar Wildes "I den selvglade kæmpes have" - og tre andre Oscar Wilde fortællinger. Det var en gudesmuk forestilling som udover at være fuldstændig lavpraktisk i den måde at bruge skyggeteater på - og var en fryd for øjet.

Her er et lille smugkig - på hvad jeg synes var en af festivalens store små forestillinger.

Enjoy.


lørdag den 28. maj 2011

Armensk skyggeteater 2


Det er den store mand i denne video der er den traditionelle skyggedukke fra Armenien. Det andet er lavet mere moderne med med tydelige rødder i den armenske kultur - sagde de.

Armensk skyggeteater 1


En armensk teatergruppe - der blandt andet red på heste og sang og dansede armensk traditionelt - viste os armensk traditionelt skyggeteater. De havde en fin blanding af traditionelle dukker og noget moderne. Hvad forestillingen handlede om ved vi ikke - det var meget svært at forstå.

Det var primært deres lyskilde der overraskede mig - en eneste lille glødelampe med almindelig pære. Og alligevel fik de en fin lille forestilling ud til publikum.

fredag den 27. maj 2011

Hjemme igen fra festival i Armenien

Så er vi kommet hjem fra festivalen i Dsegh i Armenien. Og det har været en fantastisk oplevelse. Fuld af indtryk og masser forestillinger fra forskellige lande. Jeg vil i de kommende dage oploade nogen korte videoer fra forestillingerne her på bloggen - og så skrive lidt til dem.

Men lige nu må i nøjes med lidt billeder fra festivalens forestillinger.


Først selvfølgelig et scene billede fra vores eget danske bidrag "Mit Livs Eventyr" - en forestilling rundt i H.C. Andersens univers.


Georgien kom en to forestillinger blandt andet en meget lang skyggeforestillinger over en Louis Armstrong koncerts lydspor. Alt blev lavet med hænderne og det var helt utroligt hvad de kunne. De var ti man bag det hvide lærred.


Mini teater fra Slovenien kom også med en skygge forestilling. En helt utrolig flot forestillinger over Oscar Wildes fortællinger. Meget ungt og moderne. En god oplevelse.



Her er det en rigtig fin marionette forestilling også fra Slovenien - utrolig smukt udført scene og dukker. Masser af flotte detaljer.

Festivalen bragte mange oplevelser - men det var selvfølgelig også hårdt arbejde. Vi deltog i hele programmet dernede og så forestillingerne og var aktive i workshopperne. Vi fik utroligt meget ud af det, men er kommet trætte hjem.

Armenien er et fantastisk land. De har ikke meget, men hvad de har deler de med glæde. Hele festivalen er utrolig gæstfri og åbenhjertig - det er dejligt at være en del af.

tirsdag den 17. maj 2011

Stort dukketeater til HC Andersen dukker

Her er det så. Vores mega modelteater, fremstillet specielt til forestillingen "Mit Livs Eventyr". Teatret måler 168 x 70 cm i opslået tilstand. Det er superfedt at skulle præsenterer den danske modelteaterform til det armenske publikum.



I teatret skal vi spille med reproduktioner af HC Andersen papirklip og andre sjove sager fra hans saks. Der skal nok komme billeder af det hele lige om lidt.

Vi rejser snart - og glæder os til at fortælle om turen.

torsdag den 5. maj 2011

Dukkerne er klar - er vi?

Så er vi ved at være der med alt til forestillingen til Armenien turnen ... det skal nok blvie en fin forestilling - den skal lige indøves og finpudses. Vi har spillet den en del gange, men ikke i sammenhæng endnu. Det kommer en af de nærmeste dage.

Vi har fået bygget et mega dukketeater - a la Priors - der måsker 50 x 70 cm - og er sammenklappeligt og vejer ingenting. Vi glæder os til at vise dansk modelteater og HC Andersen uden i verden.

Ses ... skal nok se at få taget nogen billeder.