Man skal ikke lade sig slå ud af kendsgerninger! Det er dukkerne det bedste eksempel på!

lørdag den 22. december 2012

Nyt fra vennerne

Mine gode inspirerende venner fra Miniteater i Slovenien er altid dejlige at følge. De laver mange forestillinge med mange forskellige udtryk - og det kan jeg jo gode lide. Man kan aldrig rigtig vide sig sikker på hvad Robert nu har fundet på. Alligevel kan man altid skimte et element i deres forestillinger som gør at man tænker det er dem der står bag.

Her er lidt billeder fra deres nyeste påhit. Og i disse tider med "Julestjerner" er det da sjovt at se stjernekikkert og så videre på en teaterscene langt væk.



lørdag den 15. december 2012

Forestillingsbilleder

Ja, så blev det december - og julestykket er vel overstået, alle er glade og vi blev rigtig godt tilfredse med Nøddeknækkeren på Gavnø Slot. I morgen skal vi lige spiller en sidste forestilling på slottet - og så er vi klar til juleferie. 

Allerede på mandag har vi møde om fremtiden, og jeg tror nok at jeg kan løfte sløret for noget spændende. Indtil videre må I holde spændingen og se på lidt dejlige billeder fra juleforestillingen.

Rigtig glædelig jul til alle ...























Og jo - jeg bestod min eksamen på dukke og animationsuddannelse!

mandag den 3. december 2012

Duda Paiva

I disse dage er jeg på workshop med Duda Paiva. Han arbejder med store dukker lavet af blødt skumgummi. Dukkerne er spændene at arbejde med og der er meget fra Neville Tranters arbejde jeg genkender. Den helt store forskel er dog udformningen omkring halsen og hovedet.

Duda bruger kun to fingre i overmunden af dukken og en i undermunden. Neville bruger hele sin hånd. Dudas dukker er også lavet uden underkrop hvor dukkeføreren så bruger sin egen.




Vi er kommet sent i fang med arbejdet med dukkerne. Så vi har kun arbejdet med at se og bevæge munden. Der er meget mere i de livagtige dukker.




Det er sjovt at dukken sidder fast om livet på dukkeføreren. Ens egne ben bliver en vigtig del af udtrykket.




Duda arbejder meget med brug af spejl i øvningen. Der har jeg ikke brugt så meget før. Jeg synes det er svært da jeg efterhånden har vænnet mig til at have fuld fokus på dukke. Og ikke et punkt ude i publikum foran mig. Men det skal blive sjovt at se hvor meget forskel det gør.




- Posted from my iPhone