Man skal ikke lade sig slå ud af kendsgerninger! Det er dukkerne det bedste eksempel på!

lørdag den 26. april 2014

Skyggeteater - bag scenen

Vi er klar parat start til at spille Skønheden og Udyret - og efter forestillingen inviterer vi børn og andre barnlige og legesyge sjæl ind bag skyggetæppet for at se hvordan vi gør - og for selv at lege med. Derfor har jeg taget en del billeder af bagscenen, så jeg kan dele med jer, hvordan skyggeteatret er blevet til - for fem øre og en gråpære! Det er virkelig økonomisk teater det her!


De fleste af dukkerne er lavet at ganske almindeligt pap som er limet på nogen træ stænger (som vi rent faktisk købte!) Det er limpistol-lim vi har brugt for det tørrer hurtigst.


I den ene ende af scenen har vi stillet et par grene fra haven på og belyst dem med en gammel lampe fra IKEA, så vi havde liggende fra en tidligere forestilling.  Desuden benytter vi en del lommelygter fra Tiger. De giver et ret fedt blåligt skær.


Intet skyggeteater uden den velkendte overhead fra folkeskolen. Vi bruger vores til flere foreskellige ting i forestillingen.


Vi har beklædt vores overhead med nogen papirstykker i form af blade, for at gøre den mindre genkendelig - det er dens største udfordring - at man kender dens virkemidler og facon rigtig godt. Den er dog sjov at lege med ... og effekterne kan blive mange.


Nogen af tingene er printet på overhead papir - for at kunne vise billeder ... andre tinger klippet i pap.


Vi har en del scenografier med - alle sammen klippet i ganske almindeligt pap - og så limet med limpistolen på en gammel plade. Dem kan man lyse mens man bevæger hele scenografien - det giver en fedt effekt.


Scenografi ...


Vi arbejder også med nogen drømme - hvor de skal kunne stå selv. Det har vi gjort ved at lime overhead papir fadt på en plade i en lille bue, så de kan stå selv.



Skoven er sat fast på en gammel skammel, det ligner kraftige grene på skyggetæppet. Og de fire lamper gør at der kommer flere skygger end der er grene.


Lyset kan fange enkle ting, men også bruge flere steder ... fx, kan jeg belyse fuglen og bagfra trække en dukke ind som "overskygger" fuglen.


Vi bruger også andre sjove lyskilder - for at skabe forskellige typer lys på skyggetæppet. Her er det et gammel lysbilledeapperat, som vi bruger i indledningen.


En enkelt lyskilde kan skabe skygger der er meget store - større end dukken eller scenografien. Der skal bare arbejdes med afstand mellem skyggetæppe - objekt og lyskilde.


Slottet er lavet i noget kraftigt pap vi havde liggende fra en tidligere forestilling - klippe klipper og så lidt limpistol, så havde vi et flot skygge slot med masser af tårne og spir.


By og skov i pap og på plader ...


Vi sætter lyskilderne forskelligt i løbet af forestillinen så skoven forandre sig - det er en dejligt lille effekt, der for at publikum ser forskellige ting i scenografien ... også når den kommer igen.


Her er skygge rummet - bagscenen - der er masser af små ting og ledninger på gulvet - der skal mange ting til at gøre det spændende ...


Scenen set fra publikumspladserne ...


Vi glæder os til at se jer til skyggeteater-forestilling og workshop ... kom og vær med det koster kun 30 kr. Billetter købes her: www.talent-1.dk

Søndag den 27. april - kl 14.00


fredag den 25. april 2014

Skønheden og Udyret

Så er det på Søndag at vi igen spiller dukketeater ... Tina Nedergaard og jeg har været gemt væk i et mørklagt lokale - og det er der kommet en fin lille poetisk ENE-stående forestilling ud af. Vi har arbejdet med skyggeteater og fortælling ...og jeg er meget glad for resultatet.

I en lille måneds tid har vi mødtes til workshops og klippet klistret for at lave scenografier og dukker til eventyret. Også Mathias August Borg og Kia Lundsgaard har været lidt med til at lime og klippe ting ud. Jeg glæder mig til at vise det på Søndag - kl 14.00.

Se som altid mere på www.talent-1.dk - der står det hele ... her er lokalavisernes udklip: