Man skal ikke lade sig slå ud af kendsgerninger! Det er dukkerne det bedste eksempel på!

torsdag den 18. oktober 2012

Nøddeknækkeren


Nøddeknækkeren på Gavnø Slot

Der bliver masser af julestemning på Gavnø Slot, når Teatergruppen Talent-1 byder velkommen til dette års juleforestilling. ”Nøddeknækkeren” er en af verdens mest fortalte julehistorier, og til december kan den opleves som dukketeater i Næstved.

”Nøddeknækkeren” er historien om pigen Klara, som får en ganske særlig julegave.

Onkel Drosselmejer er noget for sig selv. Han har en butik med urværker og andre underlige ting. Klara og hendes bror Fritz ved aldrig rigtigt hvad han kan finde på - så da Klara får en fortryllet nøddeknækker i julegave, er det sikkert og vist: den må være helt speciel.  Julenat sker der noget besynderligt, Nøddeknækkeren er pludselig blevet væk, og så begynder julens mirakler at indtræffe. Klaras julenat bliver en oplevelsesrig rejse, hvor hun blandt andet møder Muse-kongen, Sukkerfeen og Blomsterdronningen.

Opsætningen af ”Nøddeknækkeren” er en stor drøm der går i opfyldelse for Teatergruppen Talent-1. ”Vi har i mange år talt om at spille ”Nøddeknækkeren” i Næstved. Men der har været mange ting der skulle falde på plads, før det endelig lykkedes”, siger Morten Aagaard, som iscenesætter forestillingen. ”Blandt andet har vi fået muligheden for at spille forestillingen på Gavnø Slot. Det er en helt fantastisk gave, som er med til at sætte den ramme om forestillingen, som vi ønskede os”, forsætter Morten Aagaard.

”Nøddeknækkeren” er på trods af sine over hundrede år stadig en af verdens mest opførte balletter. I Næstved bliver historien dog fortalt med en blanding af mennesker, dukker og masker. ”Vi har valgt at blande teaterformerne på kryds og tværs, for at kunne fortælle historien på en sjov og anderledes måde”, fortæller Morten Aagaard. ”Vores historie ligger meget tæt op af originalen, men vi har selvfølgelig måtte rette lidt til hist og her, blandt andet fordi skuespillerne og dukkerne taler”, forsætter han.

Teatergruppen Talent-1 mener at dukketeater er en oplagt måde at fortælle historien om Nøddeknækkeren på. Flere af forestillingens scener foregår et sted mellem fantasi og virkelighed. Når Klara møder Sukkerfeen og Snedronningen er de del af hendes drømmeverden. Dukketeatret giver ganske enkelt mulighed for at skabe scenebilleder, som ellers ikke ville kunne lade sig gøre. ”I vores forestilling skal Snedronningen blandt andet holde styr på en masse snefnug”, fortæller Morten Aagaard, og slutter: ”Det har været en sjov opgave, og vi er glade for at kunne arbejde med dukkerne til at løse opgaven”.

”Nøddeknækkeren ” har premiere den 1. december, klokken 13.00, og man kan opleve forestillingen på Gavnø Slot frem til den 9. december. Forestillingen er for hele familien, og anbefales fra fire år og op.




Spilledage:
Lørdag den 1. December
Søndag den 2. December
Lørdag den 8. December
Søndag den 9. December

Alle dage klokken 13.00 og 16.00


Medvirkende:
Camilla List, Emma Fyhr, Matt O. Lawrence, Jeppe Rasmussen, Tina Nedergaard og Thomas Bjerre/Morten Aagaard

Iscenesættelse og manuskript:
Morten Aagaard og Julie Anne Hedegaard

Forestillingen spiller i Slotsbryggeriet, Gavnø Slot, Næstved.
Aldersanvisning fra 4 år og op.

Se mere om forestillingen på www.talent-1.dk eller www.gavnoe.dk






Ingen kommentarer:

Send en kommentar