Man skal ikke lade sig slå ud af kendsgerninger! Det er dukkerne det bedste eksempel på!

mandag den 28. november 2011

Papir dukketeatre

Et af de små steder som ikke ret mange kender er Priors dukketeater museum på Folketeatret i København. Sandt at sige, så er der ikke meget plads - og den gang museet lå på første sal i forbindelse med dukketeaterbutikken i Købmagergade - og senere i Fiolstræde - var museet en meget bedre oplevelse. Men men men, man kan nu ikke tage alle de smukke teatre og scenerierne fra det lille røde rum på Folketeatrets første sal. Museet har kun åbent i forbindelse med forestillinger - og der kun i pausen. Det er en sjov lille ekstra feature til en teater tur. Hanne Nelander fra Priors Dukketeater har doneret samligen, og det er vi mange der er glade for. Det er noget national agtigt noget, men fantastisk.


Dukketeater folk har altid været fingerfærdige og her er det kongelige teater med balkoner og det hele ... smukt udført. Nedenfor ses glasmontrene med dukescenerne i. Det kunne gøre meget mere oplevelsesrigt, men herregud, det er nok ikke andre men mig der kommer igen og igen. Vi var der i hvert fald mutters alene - og det er en skam.



Klassiske scener fra de traditionelle dukketeatre. Stykkerne har traditionelt været stykker opført på eks.vis det kongelige - så tegnede man figurerne og og scenerierne - eller brugte hvad man have i nye sammesætninger. Det sjove er at dukketeatrene har været tænkt til børn, men er bestemt en voksen hobby for man skal være fingerfærdig og ikke bange for en skarp kniv - og udstyret med uanede mængder tålmodighed. Heldigvis er de begyndt at sælge små teatre gennem det kongelige teaters billetkontor (har jeg hørt og læst mig til!)







Ingen kommentarer:

Send en kommentar