Man skal ikke lade sig slå ud af kendsgerninger! Det er dukkerne det bedste eksempel på!

tirsdag den 18. januar 2011

Dukkerne kommer på museum

Lørdag den 5. februar 2011 åbner udstillingen ”Teaterdukker” i Helligåndshuset, Næstved Museum i Ringstedgade. Udstillingen er et samarbejde mellem Næstved Museum og Teatergruppen Talent-1.

Dukketeatret er en mere end 30.000 år gammel teaterform, men så gamle er dukkerne på Næstved Museum dog ikke. De dukker, der bliver udstillet er et udpluk af Morten Aagaards samling af teaterdukker – nogen er skabt til forestillingerne i Teatergruppen Talent-1 ,mens andre er erhvervet som samlerobjekter. Der vil blive udstillet dukker fra Frankrig, Thailand, Indonesien og fra Danmark bidrager blandt andre Jytte Ablidstrøms Teater Riddersalen.


”Dukkerne har alle det tilfælles at de er ’teaterdukker’. Det vil sige at de har været brugt til at spille dukketeater med”, siger Morten Aagaard og forsætter: ”Dukketeatret rummer mange forskellige typer dukker. Der er marionetter med snore, der er handskedukker som man har på hænderne, der er skyggedukker og der er stangdukker med pinde i hænderne”.

Udstillingen ”Teaterdukker” viser et bredt udsnit af de forskellige typer dukker, og hvis man vil vide mere om dukkerne kan man følge med, når Morten Aagaard laver omvisninger i udstillingen, hvor der bliver fortalt og spillet med dukkerne. Her er både børn og voksne velkommen.

”Jeg har for længst tabt mit hjerte til dukkerne”, fortæller Morten Aagaard, og forsætter: ”Jeg elsker at fortælle om dukketeatret og vise hvordan man gør. Derfor har vi lavet en workshop og nogle guidede ture på udstillingen”.

Man kan opleve såvel dukker som workshops i Helligåndshuset, Næstved Museum i perioden 5 feb. – 27. Mar. 2011.

Skyggeteaterworkshop

Mandag den 14. Feb 2011 – klokken 10.00

Der er blevet spillet dukketeater i mere end 30.000 år, og skyggeteatret er blandt de ældste typer dukketeater der findes. Morten Aagaard og Kina Lundsgaard Horan fra Teatergruppen Talent-1 viser hvordan skyggeteatret virker, og hvordan man laver sit helt eget teater – lige til at spille på.

Med simple virkemidler fra hverdagen vil vi producere et skyggeteater med figurer og scenerier. Hvert barn får deres eget skyggeteater med hjem. Workshoppen er gratis og inkludere også en lille skyggeteaterforestilling.

Hvert barn skal medbringe en voksen medhjælper.

Varighed ca. 1 ½ time.

Guidet tur på udstillingen

Onsdag den 16. Feb 2011 – klokken 10.00

Søndag den 13. Mar. 2011 – klokken 13.00

Dukketeatret har altid været et hyggeligt samlingspunkt. Når Næstved Museum og Teatergruppen Talent-1 åbner udstillingen ”Teaterdukker” bliver der vist et bredt udsnit af de forskellige typer dukker, som man gennem tiderne har spillet teater med.

Morten Aagaard fra Teatergruppen Talent-1 vil lave omvisninger, hvor man kan komme tæt på dukkerne, få deres historie og se hvordan dukketeatret virker. Det bliver både en personlig fortælling om fascination ved dukketeatret og samtidig en præsentation af de forskellige dukker på udstillingen. Der vil blive spillet en smule dukketeater i forbindelse med omvisningen.

Målgruppen en både børn og voksne.

Varighed ca. 30 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar