Man skal ikke lade sig slå ud af kendsgerninger! Det er dukkerne det bedste eksempel på!

onsdag den 15. februar 2012

Dukke og Carls Press

Jeg tror ikke at jeg fik fortalt om Unimas workshop med Carl Press og hånddukker. Det hele foregik over to dage i København og hvor vi knoklede med hænderne i vejret og oppe i dukkerne. Carl lavede små øvelser - og som rigtige teatermennesker har vi svært ved ikke at putte alt muligt skuespil hen over.



Den første øvelse var blot at lave en catwalk - hvor dukkerne blev vist. De skulle bare gå fra den ene side af scene til den anden. Det var svært for vi var tre personer af gangen og dukkerne næsten kaldte på at finde et eller andet forhold og spille på det. Men hele tiden blev vi mindet om "I skal bare gå".


Derefter lavede vi små fine etuder. De var meget forskellige - og det var sjovt at se hvor forskelligt vi tolker fx. en tekst. Carl havde skrevet en 0-tekst (en tekst som ikke giver mening) og den skulle vi arbejder med. Det blev til alt fra sex i en park til børn der leger. Meget sjovt. 


Til sidst skulle vi lave en etude hvor vi arbejdede målrettet med noget som kunne vises på The Downstairs Puppet Cabaret. Jeg kom i gruppe med Camille og Martin. Vi lavede en menage-de-shakespeare og tog ordene "to be or not to be" under kærlig behandling. Det endte med en utrolig morsom sketch i sort hvid. Vi var alt fra døden til digteren - over gammel dame og sirener.


Billederne her er fra "dukkebuffeten" som var det første vi lavede med alle de dukker vi havde taget med. Det var fedt at stå med så mange udtryk og arbejdsmetoder - alle dukker er jo bygget til noget forskelligt og føres derfor forskelligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar